Bezieling, verdieping en persoonlijke groei

De opleidingen en leraren van Irmtraud

Het doel ligt niet voor je, maar is al in je aanwezig.

Irmtraud's leraren

Irmtraud de Wreede (1945) blijft zich continue ontwikkelen. Zij volgde meerdere yogaopleidingen bij zeer deskundige, gerenommeerde leraren:

  • Yoga en Wijsbegeerte bij Saswitha (J. Rijks 1901-1988), afgerond in 1982.
  • ‘Swabhawat Yoga’  en ‘geestelijke gezondheidszorg’ bij Saswitha en Carla Rijks, van 1984 tot 1988 (verschilsbewustworden, oorzaak en gevolg).
  • Samsara Zwangerschapsyoga in 1989 bij Rita Beintema (schrijfster Yoga En Geboorte; opleidingsinstituut Samsara yoga, de waarde van het invoelen).
  • In India en de VS volgde zij vanaf 1998 trainingen ‘Iyenga, Asthanga en Kundalini Yoga’.
  • Zij volgde bovendien de opleiding Chakra-, Aura- en Spirituele therapie bij Ad Stemerding (vanaf 1990).
  • Bijscholingen in Kashmir-yoga bij Jacques Lewensztain.

De opleiding Chakra-, Aura- en Spirituele therapie bij Ad Stemerding brengt een grote ommekeer in haar leven, namelijk het ontdekken van zelfgenezing, groei en de realisatie van het Zelf.

De vele buitenlandse reizen brengen haar in contact met Gurus van Siddha Yoga in India en de VS. Binnen de Siddha yoga traditie verbreedde zij haar kennis in yoga, meditatie, chanten, comtemplatie en onbaatzuchtige dienstbaarheid (seva) als middelen tot Zelfrealisatie. Jaarlijkse Siddha Yoga Retreats in India en reizen in de Himalaya voeden haar contact met spiritualiteit.

Zij ontmoette Derwischen en Soefies in Syrië en Perzië en mystici van deze tijd. In deze landen bestudeert ze  oude Oosterse filosofische en religieuze geschriften, de Upanishads, de Bhagavad-Gita, de Yoga Sutra’s van Pantanjali, de Shiva Sutra’s en de Yoga Dipika, de Boeddhistische leer en het pad van Vedanta.

Wil je kennismaken met Irmtraud?

Bel of mail voor een eerste kennismakingsgesprek
Tel: 06 23 404 818
E-mail: yogaidewreede@gmail.com