Yoga Studio Delft – Irmtraud de Wreede

Yoga stijlen

Irmtraud gebruikt tijdens de lessen, dankzij jarenlange ervaring en haar opleidingen en vorming, verschillende yoga stijlen: Hatha Yoga, Raja Yoga, Kashmir Yoga, Kundalini Yoga, Jnana Yoga en Saswitha Yoga.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een fysieke variant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van asana’s en pranayama’s. Meditatie is bij Hatha Yoga een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In het westen is Hatha Yoga vooral een populair middel om te onthaasten en stress te verminderen.

Saswitha Yoga

De oorspronkelijke Saswitha Yoga van Jan Rijks is een dynamisch yogasysteem met een religieus- filosofische benadering. Het is gebaseerd op de oude Vedische geschriften. Zijn Swabhawat-leer is ontleend aan de Stanza’s van Dzyan. Het is deze vorm van Saswitha Yoga die Irmtraud de Wreede al 30 jaar integreert in haar lessen.

Raja Yoga

Raja Yoga is de koninklijke weg: het benadrukt het universele van ieder mens.

Kashmir Yoga

Kashmir Yoga is yoga vanuit het tastgevoel. Yoga om lichaam en geest te deconditioneren en om in de diepere lagen van het gevoel door te dringen. Het is yoga die vrij maakt.

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is de yoga van het bewustzijn

Jnana Yoga

Jnana Yoga is de weg van het directe inzicht door middel van zelfkennis.

itmtraud yogahouding zijkant-bewerkt


Bron: wikipedia

Zie ook:

  • Hindoeïsme,
  • Advaita vedante,
  • Karma Yoga
  • Bakti Yoga
  • Boeddhisme – Vipasana meditatie


Wil je ook yoga volgen bij Irmtraud? Of een proefles?

Hier vind je meer informatie over de yoga lessen

contact 1 afsluiting